Hva vet vi om deg - og hva vi bruker det til?

Data om deg er viktig for Tempe as. Vi bruker data til å lagre relevant innhold og produkter for deg. Data brukes også for at kunde skal kunne benytte solarium lovlig. Samt at det benyttes for å gi faste kunder rabatter. Vi er opptatt av at du forstår hvordan vi håndterer data om deg, og i denne personvernerklæringen forklarer vi hvilken data vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker de til.


Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er data og vurderinger som kan knyttes til enkeltpersoner. Dette kan være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og ip-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å vite hvem som befinner seg bak de elektroniske dataene.

All bruk av personopplysninger regnes som behandling av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse.

Tempe as er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter, og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for de formål som fremgår ovenfor. At Tempe as er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er Tempe as har ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

Et selskap som behandler data på vegne av Tempe as kalles en databehandler. Når vi benytter en databehandler sørger vi for å ha databehandleravtalen som regulerer hvordan denne kan behandle data som blir tilgjengeliggjort. Generelt regulerer en slik avtale at databehandler kun får behandle personopplysningene på vegne av tempe as vegne og til tydelige definerte mål.


Hvordan får vi opplysninger om deg?

Det meste vi har av data om deg er data du selv gir oss gjennom opprettelse av en profil på solsjekk.no, eller data som genereres når du bruker lokale tjenester på solarium. Dette kan f.eks. være informasjon om alder og telefonnummer. I tillegg mottar vi i data fra andre kilder, som Bank_ID for verifisering av alder.

Opplysningene hentes inn på flere måter:

 1. Opplysninger du selv gir til oss

Når du registrerer deg som bruker hos oss vil du oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i våre databaser for å levere den tjenesten du har bestilt, for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel. Vi lagrer også opplysninger når du kontakter oss, for eksempel ved å sende oss en e-post til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten slik at vi kan svare på dine spørsmål.

 1. Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

Når du bruker tjenestene våre registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Dette gjøres for å holde orden på omsetninger på solarier og i tillegg holde rede på rabatt konto og avregninger når du benytter rabatt funksjonen i systemet. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

  1. Teknisk informasjon om din alder

Gjennom bruk av solsjekk.no får vi informasjon om personen er over 18 år.

Ved bruk av kort bank/kredit kort så lagrer vi for en periode noen av de samme data som er på bankkvittering fra kassa systemer.

  1. Informasjon om bruk av tjenestene

Når du besøker en nettside hos oss registreres denne aktiviteten automatisk i våre måleverktøy. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å forbedre tjenestene våre, og for å gjøre tjenesten enkel i bruk.

  1. Informasjon om telefon nummer

Vi registrerer ditt telefonnummer slik at dette nummer er registrert på din person i samband med at du benytter Bank_ID i vårt solsjekk.no system. Når du kommer til et solarium så er det dette nummer som registrer deg som person.

  1. Lokal lagring

Noen av systemene har lagret ditt telefonnummer for en periode. Dette er for dem som ønsker lokal kontroll på rabatter. Kontoer som ikke benyttes etter avtalt tid blir slettet.


Hvordan bruker vi opplysningene om deg?

Kort fortalt: Personopplysningene vi har, bruker vi til å gi deg tilgang til et solarium. Dette fordi myndighetene har lovfestet at man må være over 18 år for å kunne benytte denne tjenesten. I tillegg benytter vi telefon nummer til å identifisere deg både på rabatt konto og aldersbestemmelse.

Tempe as kontinuerlig med å gi deg en best mulig opplevelse av våre tjenester. Til dette bruker vi blant annet personopplysninger..

 1. .. til å gjennomføre avtalen med deg og få tjenestene til å fungere best mulig

Tempe as behandler personopplysninger og andre former for data for å levere tjenestene som avtalt med deg. Vi bruker også data for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg gjennom å ha tilgang til solarier.

 1. .. til statistikk

Vi utarbeider statistikk på omsetning og tidsforbruk på de forskjellige sengene i studio.

Særlig om markedsføring i e-post og sms

Hvis du har et aktivt kundeforhold til oss, vil vi kunne sende deg markedsføring på e-post eller andre elektroniske kommunikasjonsmetoder innenfor rammene av markedsføringsloven, med mindre du har bedt oss om noe annet. Har du ikke et aktivt kundeforhold hos oss, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et eksplisitt og informert samtykke. Det er et eget punkt i registreringen på solsjekk.no for reklame og eller informasjon. Du må registrere din mailadresse for at den skal være aktiv.


Hvordan blir disse opplysningene delt?

Tempe as

Vi deler opplysninger med SMS tjeneste firma, Bank_ID firma samt leverandør av betalingssystem, her har dere inngått egne avtaler med leverandør. Disse opplysninger brukes av disse firma til å gi oss en faktura oversikt over forbruk av sine systemer.

Annet

Dersom det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av Tempe as sine tjenester, vil informasjonen kunne utleveres til offentlige myndigheter på begjæring.

Vi vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.


Retting og sletting av personopplysninger

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker at opplysninger skal slettes.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovpålagte plikter vi har, for eksempel i henhold til regnskapslovgivningen.

Du kan påvirke Tempe as sin lagring og bruk ved å sende beskjed til support@tempe.no


Sletting av informasjon

Du kan velge om du vil akseptere lagring av data ved å gjennomføre sjekken på solsjekk.no. Ønsker du å slette deg fra dette så kan du gjøre solsjekk.no frem til Bank_ID. Da vil alle data på aktuelle telefon nummer være borte. Eller du kan kontakte support@tempe.no.

Hvis du velger å deaktivere lagring av data fra Solsjekk.no da vil det ikke være mulig å benytte noen av SolCon automatene.


Sletting av informasjonskapsler(cookies)

Du kan velge om du vil akseptere lokal lagring av data gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker. Her bør du sette deg inn i hvordan din nettleser fungerer.

Lokal lagring av data innebærer at ulike typer data lagres lokalt på din enhet via nettleseren din. Lokalt lagrede data kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsteder, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist og tilsvarende adferd hos nettsteder vi har et samarbeid med. Lokalt lagrede data kan også inneholde aggregerte data som gjør det mulig å tilpasse nettsidene basert på din historikk.


Særlig om barns personvern

Tempe as ønsker ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 18 års alder.

Hvis barn under 18 år forsøker å gi oss personopplysninger, vil de bli stoppet av Bank_ID funksjonen.

Vi kan ikke ta ansvar for at foresatte eller andre voksne låner bort telefon eller bank kort i den hensikt å gjøre noe ulovlig.


Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere personvernerklæringen for Tempe as sine tjenester, for å gjenspeile eventuelle endringer på solarier eller solsjekk.no. Når vi oppdaterer personvernerklæringen, vil den nye erklæringen bli publisert på nettstedet 14 dager før endringene iverksettes. Vi vil informere om endringene i de tjenestene som berøres.

Tempe as benytter NETS system for betaling av tjenester i solarier.


Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om Tempe as sin personvernerklæring, kan du kontakte oss på:

E-post:

support@tempe.no

Postadresse:

Tempe as
v/Personvern
Hvidebergveien 248
4909 Songe